Aquafin plant rioleringswerken op de Biest

Op 24 november 2011

De vuilvracht van de Bieststraat (uit de zone tussen de Holleweg, de Varenbergstraat en de Tiensesteenweg) wordt op dit ogenblik ongezuiverd geloosd in de Leibeek.

Aquafin plant de afkoppeling van dit lozingspunt en zal de vuilvracht naar de riolering van de Kasteelstraat leiden en verder afvoeren naar de zuiveringsinstallatie van Aquafin. De gemeente staat in voor de afkoppeling van het hemelwater dat opgevangen wordt in de twee roosters ter hoogte van de Kloosterstraat/Holleweg en de grote dwarsrooster ter hoogte van de Varenbergstraat. Bij deze werken wordt ook het hemelwater van de weg en de woningen langs voormelde straten afgekoppeld en naar de Leibeek afgeleid.

De werken ten laste van Aquafin worden geraamd worden op 425.000 euro en de werken ten laste van de gemeente Bierbeek op 800.000 euro (excl. btw). Het ontwerp van de werken wordt ter goedkeuring aan de gemeenteraad van 1 december voorgelegd. Als het subsidiedossier rond is, kunnen de werken (wellicht nog in 2012) opgestart worden.

 

Aquafin

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is