Gemeenteraadsleden in de kijker

Op 3 april 2014

Tijdens de laatste gemeenteraad, keurde N-VA fractie de eindafrekening voor de Aquafinwerken in de Bieststraat niet goed, voornamelijk omwille gebreken in de vormvereisten.  N-VA gemeenteraadslid Marijke Sterckx wees het gemeentebestuur er op dat een onvolledig dossier de controletaak van de gemeenteraadsleden, en in casu van de oppositie,  onmogelijk maakt. Trouwens, wat gebeurt er met bvb. uw bouwaanvraag wanneer deze niet volledig is ...?

Tijdens de gemeenteraad van 6 februari werd de verhoging van de persoonlijke bijdrage aan de speelpleinwerking goedgekeurd. De N-VA fractie, bij monde van gemeenteraadslid Arnaud Recko, is van mening dat deze verhoging een risico inhoudt tot sociale uitsluiting van hen die het minder breed hebben. Een amendement van de N-VA fractie voor een sociale correctie werd weggestemd door de meerderheid van CD&V, sp.a en Groen met de vage belofte dat zij zelf met een alternatief zouden komen.

De N-VA fractie heeft de meerderheid hiervoor 2 gemeenteraden de tijd gegeven aangezien de vakantie met rasse schreden nadert, maar doordat een voorstel uitbleef besloten wij ditzelf naar voor te brengen. Arnaud nam de taak op zich om een ontwerpbesluit voor te bereiden en ode gemeenteraad van 3 april agendeerden we een extra punt om de bijdragen voor gezinnen die in aanmerking komen voor sociale correctie op het voormalige peil te houden en dit op basis van de gegevens van de kruispuntbank van de sociale zekerheid. Dit systeem is objectief, weinig arbeidsintensief en laagdrempelig.

De meerderheid is echter een andere mening toegedaan: Voor hen moet ieder dossier apart geëvalueerd worden via de diensten van het OCMW, maar de criteria hiervoor werden ter zitting niet duidelijk gemaakt. Met dit subjectieve, arbeidsintensieve systeem verhogen de partijen van de meerderheid de toetredingsdrempel gevoelig en ontstaat toch wel een zweem van politiek cliëntelisme.

De N-VA fractie betreurt dit ten zeerste. Kinderen gebruik je niet voor politieke spelletjes!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is