Waar maakt N-VA het verschil? Wat is de kracht van de verandering?

Op 12 oktober 2012


  1. Wij hebben een nieuwe kandidatenlijst, zonder uittredende gemeenteraadsleden. Allemaal nieuwkomers met een hart voor Bierbeek, die allemaal zonder uitzondering hun verantwoordelijkheid willen opnemen, die hun kiezers niet in de steek zullen laten.
  2. Maar wij hebben ook bestuurservaring in huis, mensen die vroeger al deel uitgemaakt hebben van lokale en provinciale besturen, ook in uitvoerende mandaten. Wij hebben ook mensen met bestuurservaring in privébedrijven. Maar we hebben vooral geëngageerde mensen.
  3. De N-VA maakt er een erezaak van om ook na de verkiezingsdag trouw te blijven aan de kiesbeloften. Wij zullen ook geen coalitie afsluiten die indruist tegen ons programma of waarin wij teveel water in de wijn moeten doen.
  4. Wij willen een sober bestuur, en wij plakken er ook concrete besparingsdoelstellingen (5 % over het geheel van het budget), en dit voor alle categorieën (personeel, werking en subsidies), om op die manier middelen vrij te maken voor duurzame investeringen.
  5. Wij durven duidelijk neen zeggen tegen een aantal onrealistische urbanisatieplannen. Wij willen garant staan om Bierbeek als landelijke en groene gemeente te bestendigen, met maximale bescherming van de open ruimte en nog meer inzet voor natuur en milieu.
  6. Wij willen onze verantwoordelijkheid zelf opnemen, en willen ons niet verschuilen achter andere overheden die meer dan Bierbeek in acute geldnood zitten en weinig te  bieden hebben.
  7. Wij hebben een duidelijk en uitvoerbaar meerjarenplan voor investeringen in fietspaden en landbouwwegen.
  8. Wij willen echt aan de slag gaan, nadat er in de voorbije jaren een waslijst aan beleidsplannen allerhande is geproduceerd.

Het is tijd voor actie.

Tijd voor verandering.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is