Is het water hard in Bierbeek?

Op 13 november 2019
waterhardheid in Bierbeek

Hoe 'hard' is uw water in Bierbeek?

Onlangs zat er een foldertje in de Bierbeekse bussen dat verkondigde dat het water in Bierbeek "hard" is. Het zet de Bierbeekenaar zo aan tot het plaatsen van een waterverzachter. Dit zou beter zijn omwille van allerlei redenen.
Wie "hardheid water" intypt op Google krijgt bovendien nog meer alarmerende berichten te zien. Dit is echter pertinent onwaar.

In 2013 werd er in Haasrode een waterproductiecentrum gebouwd dat water levert aan 73.000 inwoners. Vele straten in Bierbeek zitten in deze perimeter. De hardheid van het water is daar vandaag 17 Franse -niet te verwarren met Duitse- Graden 'hard', wat ideaal is. 

Het plaatsen van een waterverzachter heeft daar dan ook weinig nut en kost vooral geld. Indien u toch een waterverzachter heeft laat deze dan goed afstellen. Een slecht afgestelde waterverzachter leidt tot te zacht water, hetgeen schade kan aanbrengen aan de waterleidingen in huis. Om maar te zwijgen van de negatieve gezondheidseffecten.

N-VA Bierbeek heeft op de laatste gemeenteraad dan ook aan het bestuur gevraagd om de boodschap opnieuw te verspreiden opdat de Bierbeekenaren geen nutteloze investeringen zouden doen, als in hun straat het water reeds van prima kwaliteit is.

Wil u zien of uw water hard of zacht is? Check het via onderstaande link! 

https://www.dewatergroep.be/nl-be/drinkwater/jouw-drinkwater

 - Uw lokale N-VA ploeg

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is