Ja, er mag aan landbouw gedaan worden in Bierbeek!

Op 30 januari 2017

De laatste dagen is er in de pers en op sociale media veel aandacht voor andbouw in onze gemeente. De vraag die daarbij gesteld wordt is of er nog plaats is voor landbouw in onze gemeente. Voor het bestuur en de mandatarissen van de N-VA Bierbeek is het antwoord op deze vraag zonneklaar: JA!

Bierbeek is een landelijke gemeente. Ruim de helft van de 40 km² die onze gemeente groot is, is landbouwgrond. Het prachtige Bierbeekse landschap is eeuwenlang voor een groot stuk vormgegeven door landbouwactiviteiten en landbouwers leveren dagelijks hun bijdrage aan een beter milieubeheer. Een aantal landbouwers verkopen hun producten aan huis zodat wij als consumenten gezonde, lekkere en verse producten recht van het veld kunnen kopen.

Ongeacht of het gaat om traditionele landbouw, fruitbedrijven, biologische landbouw of CSA (community supported agriculture) projecten, voor de N-VA is er nu en in de toekomst ruimte voor landbouw.

De N-VA-fractie in de gemeenteraad heeft reeds meermaals het gemeentebestuur opgeroepen de landbouwsector in onze gemeente met krachtdadig beleid te ondersteunen. We zullen blijven ijveren voor een landelijk Bierbeek, waar wonen, handel en landbouw hand in hand gaan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is