Minister Demir voorziet 7.512,75 voor de overstap naar LED-verlichting voor sporthal CC De Borre

Op 30 november 2019

Minister Demir voorziet € 7.512,75 voor overstap naar LED-verlichting voor CC De Borre.

Vlaams minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir (N-VA) maakt 7.512,75 euro vrij voor 'Relightingproject sporthal CC De Borre'. Wat wil zeggen dat de verlichting van de sporthal vervangen wordt door energiezuinige LED-verlichting. 
“De uitdagingen op vlak van klimaat en energie zijn groot. Als stad/gemeente moeten we ons steentje daaraan bijdragen. Dat onze N-VA-minister mee geld op tafel legt, komt onze inwoners ten goede.”, zegt onze voorzitter Fred Verhoeven.

“Als we de energietransitie willen realiseren, moeten de bevolking, ondernemingen en de overheid de handen in elkaar slaan. Als Vlaamse regering geven we lokale projecten met draagvlak bij de bevolking een duwtje in de rug.”, zegt Vlaams minister voor Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir.

Via de campagne ‘overal stroomversnellers’ van de Vlaamse overheid kon Bierbeek energie-investeringsprojecten indienen die konden worden uitgevoerd. Via een online platform werden burgers vervolgens opgeroepen om te stemmen op hun favoriete project. Zodra minstens één procent van de inwoners van de gemeente een stem had uitgebracht op een project, kon de gemeente aanspraak maken op subsidies.

 

Fred Verhoeven
N-VA Bierbeek

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is